Тошко Йорданов: В следващите 14-15 дена трябва да има правителство, ако желанието за промяна е налице

NetNews

„Ние ще предложим кабинет и разбира се ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат, с останалите колеги“, обяви при изказването с от трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов като представител на Парламентарната група на „Има такъв народ“.

По думите му в следващите 14-15 дни би трябвало да има правителство, но при условие, че „предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не желания за постове, са верни“. Според него повечето сили в новия парламент едва ли имат основни различия по темите: „главен прокурор, съдебна реформа, унизителните пенсии на нашите майки и бащи…“.

Тошко Йорданов допълни, че евентуалният нов кабинет ще продължи работата на служебното правителство, защото „това е вярната посока“.

Ако обаче не се сформира кабинет, вероятността да отидем на предсрочно избор е реална и в това няма нищо неправилно или недемократично, обяви още той.

Знаковото лице от „Има такъв народ“ даде да се разбере, че ГЕРБ ще бъде в изолация в този парламент: „Има една политическа партия, с която едва ли много сили биха искали да работят с нея“.

В началото на изказването си Тошко Йорданов развесели залата с неволна грешка, при която обяви, че когато президентът Първанов (вместо Радев) им връчи мандат, ще пристъпят към сформиране на кабинет и ще се консултират с други сили в Народното събрание. Лапсусът бе отигран от самия него с шеговит коментар.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Петков: Надявам се да се излъчи стабилно правителство

"Надявам се да видим, че НС ще излъчи стабилно правителство. Казвам го като гражданин. Нагласата ми за оставащите дни е да видим какво можем да свършим още като правителство.", това заяви пред Нова тв служебният министър на икономиката Кирил Петков. Според него, не е добре да има трети път избори […]