Увеличават се осиновените кучета от приюта за безстопанствени животни в Ямбол, информират от общината

NetNews

Все повече са осиновените кучета от Общинския приют за безстопанствени животни в Ямбол, а върнатите на улицата са по-малко. През 2019 година са осиновени 5 кучета, през 2020 – 17 животни, а от началото на тази година досега – 10 четириноги приятели на човека.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Капацитетът на приюта е 150 животни, като към момента са настанени около 100.

При осиновяване на кучета е необходимо да се носят нашийници, нагръдници, каишки или поводи. Осиновяването е безплатно. Преди това кандидатът за осиновяване трябва да подаде заявление/молба, която може да се попълни и на място в приюта след избирането на куче.

Всички животни в приюта са кастрирани и се предават на осиновителите с поставен чип, ваксинирани, обезпаразитени и с ветеринарно-медицински паспорт.

Доброволци могат да посещават животните всеки делничен ден от 13:30 до 17:00 часа, при предварителна уговорка може и в по късен час след работно време, както и в събота до 14:00 часа. Желаещите трябва предварително да се обадят на телефон 0895599566.

Даренията за безстопанствените или изхвърлените от стопаните си животни също се увеличават. За да помогнат в осигуряването на по-благоприятни условия за животните, граждани и фирми закупуват разнообразна храна, купички, клетки, къщички.

Община Ямбол изказва благодарност към всички, които са съпричастни с дарителската кауза – основни дарители са „Ванина Експорт“АД, Валя Станчева и Пепа Каламарова.

Да осиновиш домашен любимец от приют е благороден и достоен за уважение жест, но нека не забравяме, че осиновяването на животно е сериозна и отговорна стъпка и трябва да бъде добре обмислена. В случай, че човек все пак реши да върне в приюта избрания домашен любимец, той трябва да напише заявление за отказ.

Упълномощено лице на Община Ямбол или представител на приюта имат право да извършват проверки на осиновените кучета, за да установят дали отношението към животното е хуманно.

Хората винаги търсят за осиновяване породисти кучета, но в общинския приют няма такива.

Три от животните са с ампутирани крайници и  за тях се полагат непрестанни грижи.

В края на миналата година беше издаден календар с най-миловидните кучета от приюта, от който е продаден половината тираж.

В институцията е постъпило и еднократно парично дарение.

Източник: Община Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Служебното правителство спря и в област Ямбол всички текущи пътни ремонти, твърдят от ГЕРБ

Всички ремонтни дейности по пътищата част от републиканската пътна мрежа и на територията на област Ямбол от вчера са спрени. Тази информация разпространиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ в Ямбол. Става дума за всички текущи ремонти, които към този момент се извършват по републиканската пътна мрежа. С писмо, без обяснения се спира дейността на фирмите. Скандалното и недопустимо е започнати проекти, текущи ремонтни дейности да се спират без аргументи в разгара на сезона, се казва в прессъобщението.