Учениците от ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол напредват с дигиталните технологии

NetNews

Дигиталните технологии намират все по-голямо приложение в обучителния процес в ямболското ОУ „П. Р. Славейков”. Съществен принос за това има участието на училището по проект „Образование за утрешния ден“. За учебната 2020/2021 година в учебното заведение бе сформирана и работи една група, носеща името „В дигиталния свят“ с ръководител Галина Пенева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Усвояването на знания и умения за работа в дигиталното общество, подобряване на достъпа до образование чрез използване на леснодостъпни платформи и мобилни приложения, модернизиране на методите и средствата за обучение са само част от ползите, стигащи пряко до участващите в групата ученици. Те вече знаят предимствата от внедряването на новите технологии и умело боравят с тях при обучението си.

На 24 юни се проведе и последното, заключително занятие по проекта. Гости на  представянето бяха децата от 5а, 5г, 5д, 7а  класове, техните учители и директорът на училището Илиана Бицова. Ръководителят на групата Галина Пенева представи изработените рисунки по проекта, а децата разказаха какво ново са научили по време на занятията. Задочно, гост на занятието беше инж. Асен Атанасов – проектант. Чрез неговата презентация, децата научиха как се прави 3D проект на малък хеликоптер.

Осигуряване на условия и подкрепа за прилагането на педагогически иновации и съвременни подходи на преподаване е приоритет за ОУ „П. Р. Славейков”. За новата учебна година училището подготвя още проекти и инициативи за модернизирането на образованието, повишаване на мотивацията на учениците, успешно и ефективно усвояване на знанията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крайният срок за подаване на заявления за изборите в Община Ямбол е до 17:00 часа на 26 юни, събота

Във връзка с насрочените избори за народни представители на 11 юли 2021 година Районна избирателна комисия-Ямбол напомня, че на 26 юни 2021 година включително изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражняват избирателното си право […]