Чудотворните мощи на св. Ефрем Нови пристигат в Ямбол

NetNews

Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 12 юни (събота) в 9.00 часа в храм „Св. Николай“, в Ямбол. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните.

В 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19.30 часа в Общинска зала Ямбол, ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови „Светецът светкавица“. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на един непознат светец у нас – св. великомъченик Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния.

Свети Ефрем Нови е наречен „Светкавицата“, заради мигновените чудеса, които се случват по молитвите му. Едно от разтърсващите чудеса на свети Ефрем Нови е чудотворното изцеление на наркозависим младеж с помощта на светия мъченик.

Източник: cross.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ивайло Мирчев: Фирмата за машините извива ръцете на ЦИК

Фирмата вносител на машините за гласуване извива ръцете на ЦИК по недопустим начин. Известните като гросмайстори на политическата корупция опитват да надуят още цената за машините, използвайки, че ЦИК няма достатъчно време, за да организира процеса спокойно. Години наред една и съща компания печели търговете за машини за гласуване. Милиони […]