Шофьор на БМВ от Ямбол в екшън с патрулка, оказва съпротива при ареста

NetNews

Водач на лек автомобил опитал да осуети полицейска проверка, блъскал неколкократно патрулен автомобил, и оказал яростна съпротива при задържането. Това съобщиха от вътрешното ведомство. Шофьорът е установен в резултат на предприети съвместни действия на служители на ОДМВР – Велико Търново и Ямбол.

Вчера около 14.30 часа в Прохода на Републиката, малко след с. Вонеща вода, полицейски екип на РУ – В. Търново предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил „БМВ“ с британска регистрация. При приближаването на униформените водачът запалил двигателя и потеглил в посока Гурково. Последвало преследване, при което многократно униформените подавали звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението.

Шофьорът  не само не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично служебния автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно. За щастие няма пострадали, от ударите е спукана гума на полицейската кола. Незабавно лекият автомобил бил обявен за издирване в цялата страна. В издирването се включили и служители на ОДМВР – Ямбол. Малко по-късо автомобилът бил открит изоставен в района сливенското село Крушаре.

В хода на оперативните действия е установена самоличността на водача – 28-годишен жител на Ямбол. При предприетите действия по задържането му в Ямбол той е оказал  яростна съпротива, опитал е да избяга и да се укрие. Задържан е в близост до областния град и днес предстои предаването му на ОДМВР – В. Търново По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура – В. Търново, а в ОДМВР –  Ямбол е образувано досъдебно производство за оказана съпротива на орган на реда. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветана Пиронкова е само на една победа от класиране в основната схема на Уимбълдън

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за третия решителен кръг на квалификациите на "Уимбълдън". Поставената под номер 8 Пиронкова разби представителката на домакините Нейкта Бейнс с 6:1, 6:2 за 54 минути. 33-годишната пловдивчанка продължи силното си представяне в пресявките, в които загуби общо само четири гейма в първите си […]