Ямболският депутат от ИТН Златомира Мострова: С гордост бях проводник на желанието на ямболлии за промяна

NetNews 1

Морал, отговорност, професионализъм, достойнство – с тях като народен избраник представях гласа на избирателите от Ямбол в Парламента. Това заяви за НетНюз ямболският депутат от ПП „Има такъв народ” Златомира Карагеоргиева-Мострова ден след разпускане на 45-тото НС. Това бяха 27 дни, в които с колеги ми от ПП „Има такъв народ“ последователно и в пълна прозрачност отстоявахме позиции в пленарната зала и в работните групи и преодолявахме съпротивлението – във всякаква негова форма, от представителите на статуквото, каза още тя.

Карагеоргиева-Мострова обяви, че е изготвила кратък отчет за работата си, който ще оповести публично. В него тя посочва, че като член на Парламентарната комисия по правни въпроси е съвносител на 11 законодателните инициативи. Два от тях са проектите за изменение на Изборния кодекс и на Закона за политическите партии.

„Това са изключително важни законодателни инициативи, които гарантират де факто установеното в чл. 10 на Конституцията „общо, равно и пряко избирателно право“ на всеки български гражданин, независимо коя част на света живее или работи. Ние тук гласуваме за България, в която искаме утре да се събудим. А децата ни, близките и приятелите ни извън страната гласуват за България, в която искат да се върнат. Точно това бе целта на предложените от нас промени”, аргументира се представителят на ИТН.

Като друг акцент в работата си Златомира Карагеоргиева-Мострова посочва Проекта за решение за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка, където също е съвносител. С него се наложи забрана изпълнителната власт в оставка да упражнява някои свои правомощия в последните дни и дори часове на управлението си. Най-важните сред тях – теглене на дълг, отдаване на концесия, продажба на държавни и общински болници, назначения в държавната администрация и регулаторните органи с над 50% държавно участие. „Считам, че с това бяха пресечени редица опити за злоупотреби на управляващите преди сдаването на властта”, е мнението на ексдепутата.

„Като юрист с дългогодишен опит в туристическия сектор участвах и в работна среща, която беше инициирана от ПП „Има такъв народ“ с представители на туристически асоциации на национално ниво. Туризмът е сред ясно заявените приоритети на ПП „Има такъв народ“ и това беше първата от серия такива планирани срещи. Тяхната цел е съживяване на сектора и по-добри условия за развитието му, каза още Карагеоргиева-Мострова.

Тя благодари на хората от региона, че са ѝ гласували доверие да бъда техен представител. И допълни, обръщайки се към тях: „С гордост бях проводник на желанието ви за промяна. Казват, че човек е голям колкото мечтите си. Имайте смели и красиви мечти за бъдещето си и с вашето конституционно право на глас ги сбъдвайте”.

Повече информация за законодателните инициативи на Златомира Карагеоргиева-Мострова можете да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Ямболският депутат от ИТН Златомира Мострова: С гордост бях проводник на желанието на ямболлии за промяна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България ще участва в дискусия за развиването на стратегическа автономност на ЕС

България отчита като навременна дискусията за осигуряване на устойчивост и отворена стратегическа автономност на ЕС. Изграждането на стратегическа рамка и дългосрочен подход биха допринесли за изработването на визия за бъдещето на ЕС, която да бъде способна да отговори на онези предизвикателства, пред които се очаква да се изправят следващите поколения. […]