Ямболският депутат Ст. Ставрев за преизчисляването на пенсиите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Във вчерашния пленарен ден на 45-то Народно събрание, в обичайната среда на див популизъм, на следизборни и предизборни страсти, най – накрая се случи нещо хубаво. За кратко. Почти единодушно чрез промени в Кодекса за социално осигуряване гласувахме на първо четене преизчисляване на пенсиите за трудова дейност, отпуснати до 31.12.2017 г., със средномесечния осигурителен доход за страната за 2018 г.” Това написа в социалните мрежи народният представител от Ямбол Станчо Ставрев. Оценката му е, че се е получила пълноценна, интензивна и експертна дискусия.

Според Ставрев, повече от 10 години българските управници не са намерили смисъл и мотивация да обединят усилията си и да предприемат тази най – важна за пенсионерите стъпка, която задължително фигурира в предизборните програми, платформи, обещания, лозунги и послания. Преизчисляването на пенсиите е единственият механизъм да бъдат компенсирани, макар и частично, несправедливостите на българската пенсионна система, е мнението на ямболския депутат от Коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.

„Последва поредният чутовен скандал заради разумното предложение на Левицата поради краткото оставащо време на работа на това Народно събрание, законопроектът да мине на второ четене в същия ден. Искрено се надявам в малкото следващи парламентарни дни да надделеят волята и разумът и да доведем поне едно смислено дело докрай в тази неконструктивна и популистка среда”, казва още в публикацията си Станчо Ставрев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИМВ сезира Гешев за избора на представители на държавата в БЕХ

Депутатът от "Изправи се! Мутри, вън!" Андрей Вълчев сезира главния прокурор за нарушения в конкурсната процедура за избор на представители на държавата в съвета на директорите на БЕХ ЕАД и Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", съобщи БНР. Основното възражение е, че бившият депутат от ГЕРБ Валентин Николов не отговаря на условията, […]