Ямболският републиканец Кр. Дюлгеров: Малките и средни предприятия са ключът към икономическия просперитет

NetNews

„Семейните, малките и средни бизнеси са определящи за всяка икономика. Доброто им развитие може да повиши чувствително доходите и значително да подобри начина на живот на хората във всички райони на страната”. Това заяви водачът на ПП „Републиканци за България” в Ямбол Красимир Дюлгеров. Той уточни, че изхожда от собствения си опит, защото от дълги години има точно такъв тип бизнес и проблемите там са му пределно ясни. Дюлгеров е собственик на обувна фабрика „Шууз” в Ямбол, която е от категорията на малките и средни предприятия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Красимир Дюлгеров посочи, че малките и средни предприятия представляват над 90 процента от икономическата структура на страната, повече от 70 процента от всички работни места са заети в такива предприятия, а те осигуряват и около 60 процента от годишната добавена стойност. Има и още редица доказателства и факти, показващи, че именно развитието на малките и средни предприятия е ключът към успеха и социално-икономическия просперитет в България.

„Неслучайно в програмата на ПП „Републиканци за България” е отделено специално внимание на този вид предприемачество. Убедени сме, че стимулирайки развитието им, тези предприятия са най-добрата основа на икономическия растеж. Възнамеряваме да предоставим повече гаранции за бизнеса и да осигурим допълнителни възможности за рисково финансиране. Предвиждаме и мерки за намаляване на административната тежест, за по-лесен достъп до европейските програми и фондове, за преодоляване на разминаването между търсените и предлаганите умения на пазара на труда”, обясни Красимир Дюлгеров, посочвайки виждането на партията за развитието на сектора.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Лукас Подолски разби от критики националния тим на Германия

Световният шампион с Германия Лукас Подолски остана много разочарован от отпадането на Бундестима. Немският тим беше изхвърлен на осминафиналите на Евро 2020 от Англия след загуба с 0:2. "В този отбор нямаше никаква амбиция, желание за доказване или боен дух. Само погледнете лицата на футболистите – нищо не се мърда. […]