Ямбол бележи ръст в имотните сделки

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ръст от 11.4% на годишна база в покупко-продажбата на недвижими имоти е отчетен в Ямбол от началото на годината. Това показват данни на Агенцията по вписвания към края на месец март. Регистрираните в областния град сделки са общо 683 броя. Нарастването е под средните за страната стойности, но е индикатор за раздвижване в по-малките имотни пазари.

Пазарът на недвижими имоти в България продължава да расте с бързи темпове въпреки пандемията, сочат данните. Сделките с имоти нарастват със 17% на годишна база през настоящата 2021 г.

За първите 3 месеца на годината у нас са сключени общо 44 113 сделки с недвижими имоти или с 6416 повече спрямо същия период на миналата година. Имотният пазар се доминира от големите градове. София е абсолютен хегемон с общо 6683 сделки, което е ръст от 26% на годишна база. Пловдив се нарежда на второ място с 3644 сделки, постигайки значителен ръст от 34.1%.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Белият дом натискал за правителство на Даниел Митов?

Вашингтон оказва дипломатически натиск върху парламентарните партии да подкрепят правителството на евроатлантика Даниел Митов, става ясно от последните совалки в парламента. Лидерите на трите партии на протеста – "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", са били поканени на разговори в американското посолство в София, научи Епицентър.БГ, […]