Ямбол – Републиканци в действие: България се нуждае от по-големи инвестиции в образованието, казва Даниела Михайлова

NetNews

Бъдещето е на знаещите, квалифицираните и можещите. За целта обаче България се нуждае от по-големи инвестиции в образованието. Това заяви Даниела Михайлова, кандидат за народен представител от ПП „Републиканци за България” в Ямбол. Михайлова е експертът на ямболските републиканци в сфера „Образование”. Тя е магистър по българска филология и английски език, със следдипломна квалификация по начална училищна педагогика. В момента е преподавател в Основно училище ,,П.Р.Славейков‘‘ в гр. Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Включих се в ПП „Републиканци за България”, защото видях много нови и млади лица, неопетнени от политически игри и мотивирани да работят. Никак не бе лесно да взема това решение, но смятам,че мога да бъда полезна със своите опит и знания”, казва Михайлова. Според нея, програмата, която представят републиканците в сферата на образованието се различава от тези на други партии най-вече със своята реалистичност.

„Проблемите са много и ние сме наясно с тях. Но те няма как да бъдат решени без осигуряване на съответното финансиране. Затова предвиждаме увеличаване на разходите за образование на минимум 5 процента от брутния вътрешен продукт и нарастването на инвестициите в научноизследователска и развойна дейност на минимум 3% от БВП. Освен това предлагаме да се изгради дигитална платформа, на която да бъде качен целият учебен материал под формата на онлайн курсове, водени от най-добрите преподаватели. Това от една страна ще улесни достъпа до образователните ресурси и ще спомогне за развиването на нови форми на обучение. От друга страна ще сме подготвени в случай на нов локдаун и необходимост от учене в неприсъствена форма”, е мнението на Даниела Михайлова от ПП „Републиканци за България”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИТН: Готви се подмяна на вота с масови заявления за подвижни изборни секции в Кърджалийско

Областният координатор на ПП „Има такъв народ“ за обл. Кърджали Юлия Чортленева внесе жалби в РИК и Окръжна прокуратура Кърджали след постъпила информация за крупни нарушения при разкриване на подвижни секционни избирателни комисии на територията на областта. Именно подвижните избирателни комисии създават възможност за манипулации в изборните резултати и изкривяване […]