Ямбол – Републиканци в действие: Искаме работещо електронно управление, казва Андриян Обретенов

NetNews

Една от нашите основни цели е България да има работещо електронно управление, изрази позицията си по темата кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България” в Ямбол Андриян Обретенов. Обретенов е от младите попълнения в листата на републиканците. Роден е през 1993 г., завършил е ямболската Гимназия „Васил Левски”, а впоследствие и Технически университет – Варна с професионална квалификация магистър инженер по мобилни и оптични комуникации. Понастоящем работи като инженер на електрически машини и апарати.

Според Обретенов електронното управление е по-удобно за гражданите и бизнеса и спестява време и ресурси. Чрез него администрацията работи по-ефикасно, по-прозрачно и по-отчетно. Увеличават се и възможностите за ограничаване на корупцията в държавната администрация. Програмата на републиканците предвижда създаване на министерство на електронното управление и информационните технологии, което да управлява тези процеси.

Интересът към дигитализацията е свързан с реформа на образованието в посока към цифровите умения, смята Андриян Обретенов. По думите му е необходимо да се развие инфраструктурата на информационните и комуникационните технологии в този сектор. ПП „Републиканци за България” извеждат като приоритет киберсигурността и цифровата грамотност. Друг акцент е насърчаване на гражданската активност чрез провеждането на онлайн референдуми, петиции и допитвания, водещи до по-пълноценно участие на гражданите в управлението.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ново 20 за бъдещето на Кристиано Роналдо

Спекулациите за бъдещето на Кристиано Роналдо в Ювентус не спират. Договорът на португалеца със „старата госпожа” изтича след година, а двете страни все още не са постигнали договорка за нов контракт. От вчера в Торино е агентът на нападателя Жорже Мендеш, който трябва да види каква е ситуацията на „Алианц […]