Ямбол – Републиканци в действие: Нася Атанасова по темите образование, спорт и култура

NetNews 1

Образование, спорт и култура са три основни стълба на обществото, които обаче в България са втърде крехки. Такава позиция изрази кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ в Ямбол Нася Атанасова. По думите ѝ финансирането и в трите сектора е недостатъчно и неефективно.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!


Нася Атанасова се дипломира в Икономически университет – гр. Варна, където придобива магистратура по „Търговско и финансово посредничество“. По-късно завършва Тракийски университет към Педагогически факултет – гр. Стара Загора като магистър по „Начална училищна педагогика. Информационни и комуникационни технологии“. Реализира се в банковата сфера, където работи в продължение на години, а в момента има семеен бизнес сферата на земеделието. Мнението ѝ е, че образованието, спортът и културата са системно пренебрегвани от правителствата в годините на прехода.


Според Атанасова стимулирането на културата трябва да се да се осъществява не само в големите, но и в малките населени места. Затова и от партията са за възстановяване на читалищата като културни средища, както са били преди години. Насърчаването на творчески проекти пък с цел създаване на културни продукти е друг акцент в програмата на партията.


Образованието задължително трябва да е обвързано с бизнеса, с икономическите реалности. Само така, според републиканците, икономиката ще функционира нормално, а хората ще получат по-добра удовлетвореност и реализация.


Ниската двигателна активност на децата в България води до влошаване на здравето на цялата нация. Затова е необходимо часовете за спорт да бъдат удвоени е училищата. И не на последно място, необходима е допълнителна финансова подкрепа за традиционните спортове, в които България е била силна, за да се възроди спортната слава на страната ни, казва Нася Атанасова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Ямбол – Републиканци в действие: Нася Атанасова по темите образование, спорт и култура

  1. А какви са разчетите Ви за необходимите средства и тяхното ефективно използване? Публикувайте ги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Херо Мустафа на посещение в „Пирогов“

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа отбеляза 4 юли, Деня на независимостта, с посещение в педиатричните отделения на “Пирогов” и с подаръци за малките пациенти, съобщиха от болницата. Мустафа е била с делегация от Американската търговска камара, които бяха подготвили персонален подарък за всяко дете. Началникът на Клиниката по […]