Ямбол – Републиканци в действие: Ще работим за модернизация на образованието, казва Дилян Едрев

NetNews

Цялото българско общество знае, че образователната система в България е в криза. Работещите в тази сфера, се сблъскваме с проблемите в системата всеки ден. Как да преодолеем това? Вариантът е бърза реорганизация и модернизация на тази система. Тази позиция изрази кандидатът за народен представител на ПП „Републиканци за „България” в Ямбол Дилян Едрев. Той е на 25 години, бакалавър по история от СУ „Св. Климент Охридски“. В момента учи магистратура „Културна и политическа география“ отново в СУ. Работи като учител по География и икономика в ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол, както и като уредник в Регионален исторически музей – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Според Дилян Едрев вече десетилетия държавата не отделя достатъчно финансов ресурс за образование. В следствие на това има натрупани проблеми от всякакво естество. Образованието не отговаря и на актуалните нужди на икономиката и обществото. ПП „Републиканци за България“ е заложила в програмата си увеличаване на бюджета за образование на минимум 5 % от брутния вътрешен продукт. Така ще направим важна крачка към цялостна промяна в образователната система, казва Едрев.

Той поясни също, че се предвижда създаване на национална програма за привличане на чуждестранни студенти във висшите ни училища, защото България се нуждае от висококвалифицирани специалисти. „Средното образование трябва да е наистина задължително за всички български граждани, а не само на книга, както е в момента. Това ще спомогне за повишаване на функционалната грамотност на младото поколение“, смята още Дилян Едрев.

Бъдещето на България са децата и младите хора, промяната в страната и нейната перспектива зависят най-вече от тях. Ето защо, уточнява Едрев, е безусловно необходима непрекъсната подкрепа и възможности за развитие на ученици и преподаватели, както и ускорено въвеждане на иновациите в образованието.  

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

64% от българите подкрепят машинното гласуване

Aгенцията за онлайн маркетингови проучвания JTN проведе национално-представително проучване в периода 01-04 юли за тенденциите в нагласите на българите дни преди изборите и оценката им за работата на служебното правителство. Ще гласуват ли българите и промениха ли се нагласите им спрямо последните избори? Декларираната активност (56%) е с 4% по-висока […]