Яница Радева представя романа си „Поздрави от Хадес“ в родния Ямбол

NetNews

На 7 юли 2021 г. от 18.00 ч. в Художествената галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол ще бъде представен романът „Поздрави от Хадес“ („Жанет 45“) от Яница Радева. Яница е родена и израснала в Ямбол. „Поздрави от Хадес“ излезе през 2020 г. и тази година получи номинация за Националната литературна награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Девизът на Ямбол „Ида от древността, отивам в бъдещето“ се съчетава по необикновен и умел начин в сюжета и в посланията на разказаната в него история, понеже това е роман за всички нас от всички времена, за начините на хората да избират, да обичат и да оцеляват. За книгата по време на събитието ще говори Галина Д. Георгиева, филмов режисьор, драматург и сценарист с множество международни награди. Художникът Маргарита Дончева ще разкаже за създаването на корицата.  По време на събитието гостите ще могат да получат автограф от авторката и да участват в томбола с награди.


Яница Радева има две стихосбирки, четири романа и една монография. Стихосбирката ѝ „Кошерът на думите“ е номинирана за наградата за поезия „Николай Кънчев“ през 2012 г. Романът „Пътят към Тива“ получава номинации за националните литературни награди за български роман на годината „13 века България“ (2018) и „Елиас Канети“ (2019).

Поканата за събитието е отворена към всички граждани и гости на града. Събитието се осъществява с подкрепата на община Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мануела Малеева с безплатен тенис урок за деца в Ямбол

Легендарната тенисистка Мануела Малеева ще бъде гост на Ямбол и ще даде безплатен урок за децата от града. Събитието ще е в неделя от 10 часа на кортовете в централния парк. Всички желаещи ще могат да се докоснат до митичната ни състезателка, която е бивша номер 3 в световната ранглиста […]