1349 избиратели са подали заявление за гласуване по настоящ адрес в община „Тунджа“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

1349 избиратели са подали заявление за гласуване по настоящ адрес в община „Тунджа“ до крайния срок, съобщи кметът Георги Георгиев. По постоянен адрес избирателите са 16 973, но не е ясно колко от тях са заявили желание да гласуват по настоящ адрес в друго населено място.

В 21 населени места в общината ще има машинно гласуване, защото избирателите са над 300, като броят на машините е 28, защото има села с по две секции. В останалите 23 населени места ще се гласува с книжни бюлетини.

Сформирани са и 5 подвижни секции за 123 гласоподаватели, но до 5 юли и други трудноподвижни избиратели могат да подадат заявления за гласуване по този начин, щом в общината има образувани подвижни секции.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всички машини за вота в чужбина са изпратени в българските представителства

Всички машини, предвидени за гласуването в чужбина, вече са изпратени в българските представителства. Цитирана от БНР, говорителят на ЦИК Росица Матева уточни, че на изборите на 11 юли сънародниците ни в чужбина няма да имат възможност да гласуват с преференция. Допълнителните 1637 машини за гласуване се очакват тази вечер в […]