4 случая за проблеми с машини в Ямболско

NetNews

Проблеми с машинното гласуване са регистрирани и в Ямбол, съобщи председателят на РИК Екатерина Янева. Получен е сигнал, че в 72 секция машината не пуска разпечатана бележка с вота. Това е установено при трима избиратели. Секцията се намира в сградата на  Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

При сигнализиране за проблема е изпратен техник, който е установил неизрядност  с принтера. Проблемът отново е отстранен, коментира председателят на РИК – Ямбол.

В същото време в тунджанското село Скалица се е наложило да рестартират машината, когато първият мераклия да я ползва, не е успял да гласува. Устройството изобщо не е реагирало при допир. Там също е изпратен техник и машината е рестартирана, след което същият човек е упражнил правото си на глас.

Какво  се случва, ако има упражнен вот и след това машината бъде рестартирана, остана без категоричен отговор. Надявам се, че машината пази в паметта си подадените гласове, отговори на въпрос на NetNews Екатерина Янева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евтаназираха жираф, превърнал се в интернет сензация (ВИДЕО)

Женският жираф Ейприл, превърнал се в интернет сензация, беше евтаназиран заради напреднала форма на артрит, предаде Associated Press, позовавайки се на зоопарка в Харпърсвил, Ню Йорк. Ейприл се прочу през 2017 г., когато последните седмици от 15-месечната ѝ бременност и раждането на отрочето ѝ от мъжки пол Таджири бяха предавани […]