Новите в парламента обвиниха старите в процедурни хватки

NetNews

Групите на ИТН, ИБГНИ и ДБ обсъдиха ситуацията с бюджета на НЗОК, липсата на кворум и продължаващото заседание без право на гласуване заради кворума. По-късно трите формации направиха съвместно изявление в кулоарите на парламента, съобщи БНТ.

ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма, заяви Тошко Йорданов. Излязохме от зала, за да се консултираме какво можем да направим, допълни той.

Вътре се обсъжда бюджет без числа, парите за лекарите, медицинските специалисти, за болнична помощ, без да има числа. Приема се бюджет ангро, партиите, които са в пленарна зала – ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа към бюджета, каза Мая Манолова. Нашата воля е да приемем утре бюджета на НЗОК по начин, който ще е полезен на лекарите, ще приемем всичко най-необходимо, за да защитим здравето на хората в условията на ковид, допълни Манолова.

Христо Иванов от "Демократична България" каза, че от няколко дена парламентът е взет за заложник, за да не се позволи технологично да се пристъпи към обсъждане на измененията в правосъдната система. Той обвини ГЕРБ и ДПС в извиване на ръце, а БСП все още лавира, като изрази надежда, че от левицата ще направят правилния избор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Социалисти и антифашисти отбелязаха 9 септември в Ямбол

Социалисти и антифашисти от Ямбол отбелязаха 9 септември пред Братската могила до читалище "Съгласие" в града. На поклонението присъстваха областното и общинско ръководство на БСП, членове и симпатизанти на партията и на Българския антифашистки съюз.