Новите „мерцедеси“ ще предупреждават за дупки и легнали полицаи

NetNews

Mercedes представи последната функция, част от технологията Car-to-X, която ще алармира водачите на автомобили за различни опасности на пътя, чрез комуникиране с други автомобили. Тя ще е налична в новата C-Klasse, S-Klasse и електрическата лимузина EQS, която от вчера вече е в продажба в Германия.

Благодарение на технологията Car-to-X, изброените автомобили от марката могат да комуникират по между си и да разменят различна информация. Именно по този начин превозните средства ще засичат различни опасности на пътя като дупки, инциденти, ремонти, легнали полицаи и други и ще предават информацията към сървър на Mercedes, който от своя страна пък ще изпраща информация до автомобилите.

Кратко известие и икона на екрана на навигацията пък ще предупреждават водачите и ще им показват каква точно опасност се крие пред тях. Функцията е подобна на тази на различни приложения от типа на Waze, които бяха едни от първите, въвели тази екстра. Освен сигналите по таблото, автомобилите ще могат и да „говорят“ на 36 езика, като казват различни фрази в зависимост от препятствието на пътя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Женски скандал в НС. Кирова към Дончева: Не сме имали досега такъв грозен водещ в парламента

Зам.-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ и Татяна Дончева си спретнаха грозен скандал в Народното събрание (НС). Преди това Дончева предупреди депутатката да си сяда на мястото, защото не се намирала в общинския съвет във Видин и ѝ предложи да ѝ плаща за съвети как да си води заседанието. […]