Новите тенденции при здравословното хранене през 2021 г.

NetNews

Измина една година, в която животът ни беше преобърнат, навиците ни на хранене и пиене се промениха съответно. През последните месеци, а и в бъдеще, храните, които подобряват имунитета и ни поддържат здрави, управляват деня. Предстоящата година ще осигури повече растителни опции, технически подпомогнати продукти и ръст на здравословните продукти. foodpanda, разгледа хранителния пейзаж за 2021 г.

1. Постбиотици – Ние сме добре запознати с пре- и пробиотиците, но най-новото за здравето на червата са постбиотиците. Те са полезни за противовъзпалителни и антиоксидантни ползи и могат също да помогнат за укрепване на имунната система и подобряване на чревната флора. Съдържат се в кефир, кисело зеле, хляб с квас и кимчи.

2. Кафе – Сега, когато една трета от населението работи от вкъщи, много от нас си приготвят сутрешната чаша кафе у дома. Всички знаем добре полезните свойства на кафето. Продажбите на пакетирано кафе от големи вериги за домашно приготвяне са се увеличили със 17 процента през последното тримесечие на тази година.

3. Зелени храни – Тук говорим за не добре узрели продукти. Те са не само цветни и сладки, но и заредени с хранителни вещества. Микрозелените храни имат от четири до 40 пъти повече хранителни вещества от зрелите.

4. Водорасли – Традиционно използвани в японската, корейската и китайската кухня от хилядолетия, водораслите бавно проникват в основната световната кухня. Разбира се, яли сте го в суши и мисо. Хранително, водораслите са супер. Те съдържат минерали, както и калций и витамини от група В.

5. Подправки – Повечето от нас не прекаляват, когато става въпрос за подправки. Подправките са стока и традиционно не се фокусира върху качеството, а повече върху вкуса. Все повече фокусът се измества върху производство на нови и уникални сортове, който са вкусни и с множество полезни свойства.

6. Домашно произведени продукти – Все по-често прибягваме към покупка на био продукти, които са произведени от местни производители. Това е тенденция, която се засили през последните години и ще задържи своя темп и през 2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Приключва преброяването на земеделските стопанства

Днес е последният ден от преброяването на земеделските стопанства в страната, предаде БНР. То започна през септември, като в началото беше онлайн, а по-късно в него се включиха над 1 600 анкетьори. Такова преброяване се прави веднъж на 10 години по указание на Европейския съюз и струва около 8 милиона […]