Новите „фордове“ ще сканират билбордовете около пътя?

NetNews

Технологиите в автомобилите се развиват с всеки изминал ден и вече не малка част от тях са оборудвани с различни системи, като тази за сканиране на пътните знаци. Автомобилите на Ford също разполагат с подобна технология, но изглежда че от марката искат да я развият още повече и тя да сканира и рекламните билбордове около пътя.

За момента от американската компания са подали документи за патент на системата, но не е ясно дали изобщо ще бъде използвана в някой от бъдещите модели на марката. От там потвърдиха за патента, но споменават, че изследването на нови технологии не означава, че те задължително ще стигнат до серийно производство.

Все пак ако новата система бъде вградена в някой от моделите на „синия овал“, то колите ще извеждат най-важното от рекламните пана с цел да не ви отвличат вниманието от пътя, подобно на това при разчитането на знаците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Киселова: Служебният кабинет трябва да е балансиран

С първия указ президентът трябва да назначи служебно правителство, а с втория – да разпусне 45-ото Народно събрание и да определи датата, на която да се проведат избори за следващото. Това обясни в интервю за БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. Гласуваният от сегашния парламент мораториум върху назначенията […]