Новият шеф на КЕВР не очаква сериозен ръст на цените след мораториума

NetNews

Новият шеф на КЕВР не очаква сериозен ръст на цените след мораториума

Снимка: БГНЕС

Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров официално пое поста от предшественика си Иван Иванов.

Още по темата

9 фев 2022 20:39

46

Тодоров каза, че не очаква да има значително повишение на цените на тока за бита след отпадане на мораториума.

Той обаче отказа да влиза в детайли.

„Би било опасно да правя такава прогноза, без да съм се запознал с данните и да съм получил анализите. Това, което мога да кажа, двигател на искането за увеличаване на цените, а именно повишените разходи за високи технологични загуби на енергоразпределителните дружества, това вече е неутрализирано. В този смисъл моето очакване е да няма драматични промени в част „Повишаване на електроенергия за битовия потребител“, посочи той.

Станислав Тодоров допълни, че решението за отпадане на мораториума върху цените на тока, парното и водата ще вземе парламента, а те биха могли да помогнат тяхното решение с анализи.

При предаването на поста Иван Иванов акцентира върху независимостта на Комисията при вземането на решенията за цените на тока, парното и водата.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Денят в снимки - 10 февруари

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГАТА ЗА КОМЕНТАРИ В DNES.BG Dnes.bg e новинарски сайт, предоставящ услуга за публикуване на коментари под статия. Ползването на услугата не изисква регистрация за потребителите и е безплатна. За да публикувате коментар под статия в Dnes.bg, е необходимо само да въведете код за сигурност. Публикувайки […]