Нови локомотиви поемат по родните релси през 2021 г.

NetNews

15 нови локомотива ще обслужват основните и най-натоварени направления на страната от средата на следващата година, обяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на откриването на обновената гара Подуяне в столицата.

Това са първите изцяло нови локомотиви от 1986 г. насам, уточни Желязков, цитиран от БНР.

"БДЖ подписаха допълнително споразумение с изпълнителя за още 5 локомотива, които ще бъдат доставени до юни 2021 г.", посочи транспортният министър. Той допълнил, че това са първите нови локомотиви, закупени от 1986 г. насам.

"В бюджета за следващата година е заложено увеличение с 200 млн. лева за капиталови трансфери и субсидии, от които близо 115 млн. лева са за подвижен състав", изтъкна Желязков.

Страната ни ще кандидатства и за европейско финансиране за придобиването на нов тягов състав, отбеляза още транспортният министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шофьорите могат да напускат Великобритания с бърз тест

Британското правителство съобщи, че е постигнало споразумение с Франция за това шофьорите на камиони, блокирани в Обединеното кралство заради затварянето на границата, да могат да напуснат страната, като им бъде направен бърз тест за коронавирус на тръгване, предаде Франс прес. "Всички шофьори на тежкотоварни камиони, независимо от националността им, трябва […]