Нови мерки по границата на Гърция

NetNews

Гръцкото правителството е решило да затвори някои гранични пунктове по северната си сухопътна граница, за да ограничи разпространението на коронавируса в тази част на страната, съобщава вестник „Катимерини“, цитиран от бТВ.

Новите мерки засягат и преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българо-гръцката граница, откъдето вече ще се пропускат само камиони.

Граничният пункт "Кристалопиги" към Албания се затваря от 6 ч. сутринта в петък, 20 ноември. Граничните пунктове „Какавия“ към Албания, „Евзони“ към Северна Македония и ГКПП „Кулата-Промахон“ към България ще останат отворени, докато през контролно-пропускателен пункт "Маказа–Нимфея" с България ще преминават само камиони.

Друга нова мярка е, че тези, които влизат в страната, в допълнение към задължителните отрицателни PCR тестове, направени 72 часа преди пристигането в Гърция, ще преминат и през бързи тестове по границите.

Тези, които бъдат с отрицателни тестове, ще могат да влязат в страната и да бъдат насочени към местоназначението си.

Правителственият говорител обяви, че контролът за спазване на мерките за защита в Северна Гърция ще се засили, тъй като броят на инфекциите остава висок в района въпреки блокирането.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов говори по телефона с Меркел

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел. Двамата правителствени ръководители обсъдиха темите на предстоящото видеоконферентно заседание на лидерите на Европейския съюз тази вечер. Българският премиер изрази задоволство от доклада на Германското председателство на Съвета на ЕС относно напредъка по координирания подход на ЕС […]