Нови над 51 хиляди лв. за коледна украса в Ямбол

NetNews

Община Ямбол ще закупи нови елементи за коледно-новогодишна украса на стойност 51 360 лева. Решението за това бе одобрено на днешното заседание на Общински съвет – Ямбол при гласуване актуализация на бюджета за 2021 г., предложена от кмета Валентин Ревански.

Миналата година общината похарчи 83 716 лева за коледна украса, което предизвика полюсни реакции сред гражданите – от бурно одобрение, че се създава добра празнична атмосфера, до възмущение, породено от размера на средствата, които биха могли да се вложат за решаване на по-наболели проблеми, особено в инфраструктурата.

Новата коледна украса ще включва следните елементи:

  • 3 броя „Фонтан с три струи”, с размери 3х2,60 м, на стойност 6 696 лв.;
  • Алуминиева конструкция за коледен елемент – „играчка за елха”, с височина 5000 мм,  на стойност 15 960 лв.;
  • 11 броя „Снежинки”, с размер 2 м, на стойност 17 952 лв.;
  • „Снежен човек”, с височина 300 см, на стойност 10 752 лв.

При предварителното разглеждане на предложеното от кмета в постоянните комисии на общинския съвет имаше контра предложение, дошло от комисията по „Здравеопазване, социални дейности и социална интеграция”. То гласеше: средствата, предвидени за коледна украса (51 360 лева), както и други, заложени за покупка на 5 броя радари за контрол на скоростта по ямболските улици (31 735 лева) или общо – 83 095 лева да бъдат пренасочени за ремонт и обзавеждане на общински жилища за нуждите на медицински специалисти, които да бъдат привлечени за работа в МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Предложението на комисията обаче бе отхвърлено по време на заседанието на общинския съвет със 17 гласа „против” и 14 „въздържал се”, само 1 гласува „за”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Плевнелиев: Трябва ни президент, който да ни лекува, може и голям лекар

„Трябва ни президент, който да ни лекува, може да бъде голям лекар на България. ГЕРБ трябва да излъчи за вицепрезидент човек от партията. Радев е единственият, който с високо вдигнат юмрук атакува, руши и не спазва Конституцията“, заяви Росен Плевнелиев, президент в периода 2012- 2017 г. пред NOVA NEWS. „Радев […]