Нови разкрития за фондацията, събираща пари за болни деца

NetNews

Миналата седмица Нова телевизия разказа за едно измамно милосърдие и как фондация, която съществува повече от 20 години събира пари за болни деца. Само, че те не достигат до тях. Показани бяха няколко ощетени семейства, както и начина на работа на фондация “Социално братство и милосърдие“.

Видяхте и реакцията в лицето на ръководството на известна пловдивска болница. Те научили от екипа на медията, че се събират средства за лечение в болницата. Последваха и заплахи за хората, които заснехме. Кой събира парите? Къде отиват даренията? Как се внедрихме във фондацията и проследихме порочната практика за укриване на средства? Вижте втора част на разследването на Тина Ивайлова.

Пред скрита камера част от сътрудниците на фондация „Социално братство и милосърдие“ признават как основната им работа е да събират дарения за болни деца, а средствата не отиват при тях.

Ползват ги да покрият нуждите на собствените си домакинства. Разказват също за начините на събиране на пари. За дейността на фондацията вече ви разказахме в първа част на нашето разследване. Беше показано как работят сътрудниците на Ангелин Кулински и за кого събират средства.

Медията срещна зрителите си с родители на тежко болни деца от цяла България. Тези на Божидара от Мизия, Наско от Димитровград, Ивена от Каспичан, Божидар от Белово и тези на момиченце от Сандански.

„За това дете специално от Мизия два пъти пускаме писма до Здравната каса дете да разрешат магнитен резонанс.“, обясни Ангерин Кулински, председател на фондация „Социално братство и милосърдие“.

Той добавя, че помага на родителите със скъпоструващи лекарства, които не могат да се открият в страната ни. Проверихме. Става въпрос за лекарства, които има във всяка една аптека и струват близо 20 лева.

Веднага след като Нова излъчила разследването, последвали заплахи за хора, които са били заснети. Те пък пуснали жалби в Районна прокуратура –Пловдив. На ход са разследващите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За две неща харчи най-много пари българинът през пандемията

Коронавирусната пандемия е променила радикално потребителското поведение и финансовото положение на българите, пише в доклад за COVID-19 на международния доставчик на финансови услуги EOS, изготвен след анкета, направена през януари сред 7000 души в България, Германия, Хърватия, Румъния и Испания. По време на пандемията българите са харчили пари основно за […]