Ново китайско лекарство с антитела за лечение на COVID-19 бе одобрено за употреба в Европа и САЩ

NetNews

Ново китайско лекарство с антитела за лечение на COVID-19 беше одобрено за употреба в спешни случаи от регулаторните органи в Европа и САЩ.

По думите на учения от Института по микробиология при Китайската академия на науките Йен Дзинхуа, това е световно признание за безопасността и ефективността на медикамента, както и добра възможност за оригинални китайски лекарства да излязат на световния пазар.

От Института по микробиология съобщиха наскоро, че европейският лекарствен регулатор е разрешил прилагането на съвместна терапия с моноклонални антитела LY-CoV555 и LY-CoV016 за лекуване на пациенти с COVID-19 при спешни случаи.

От тях медикаментът с LY-CoV016 е съвместна разработка на Института по микробиология и китайската компания „Дзюншъ Шъну“ (TopAlliance).

Преди това през февруари Американското бюро на наблюдение и управление на храните и лекарства също одобри използването в САЩ на китайския медикамент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ето как ще изглежда бюлетината в 31 Ямболски изборен район

Районната избирателна комисия публикува образец на бюлетината за 31 изборен район – Ямболски. Традиционно, в лявата част една под друга са представени партиите и коалициите, участващи в изборите. Подредбата е според номерата, изтеглени в предварителния жребий. Предпочитаната формация трябва да се бележи със син химикал в квадратчето с нейния номер. […]