Ново поскъпване на хляба с 20% предстои в Бургас

NetNews

Ново поскъпване на цената на хляба с 20% предстои в Бургас, каза председателят на Сдружението на хлебопроизводителите в града Димитър Людиев.

Първото поскъпване на цената беше в средата на декември, но заради три пъти по-високите цени на тока и газта сега предстои нова промяна в ценовата политика.

Въпреки компенсациите, които изплати правителството за месеците октомври и ноември, заради високите цени на тока в Бургас цената на хляба скочи с 20% преди Коледа.

Така най-евтиният и най-търсеният хляб от 1 лев стана 1,30 лева. Сега хлебопроизводителите подготвят нова промяна с още 20% и цената трябва да прескочи шоковата бариера от 1,50 лева, каза Людиев.

Изплащането на компенсации за един месец не решава проблема, заяви той и посочи като пример, че операторите не разсрочват сметките за ток и газ, а искат веднага да се платят.

В малката пекарна, в която Деница Георгиева прави занаятчийски ръчен хляб с квас, цените също са тръгнали нагоре. За да компенсира високите сметки за ток, тя стои на студено, без да включва отоплителни уреди в пекарната. Иска се голям ентусиазъм, за да се занимаваш с бизнес в България, споделя тя пред БНР.

Нови по-високи цени на хляба се очакват от началото на месец февруари. Така от един 1,30 лева сега цената ще скочи на над 1,50 лева.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ресторантьори: Да ни пишат актове, ние ще ги обжалваме

От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си.  Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран. „Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са […]