Ново Pagani с V12 идва през септември

NetNews

Може би един от последните нови автомобили с бензинов V12, който ще видим в Европа ще дебютира след по-малко от половин година. Според изданието TheSuperCarBlog.com, Pagani ще представи новия си суперкар през месец септември тази година, като споменават с точност датата 12 септември.

Очаква се новото Pagani да използва подобрена версия на 6.0-литровия бензинов V12 на Mercedes-AMG, който и до момента се използва от компанията, но с повишена мощност от около 30 конски сили. Той ще е куплиран с механична трансмисия, като някои клиенти ще имат възможността да поръчат и автоматична трансмисия с двоен съединител.

Pagani ще произведе около 280 до 300 броя от модела, като това най-вероятно ще бъде и последният „чист“ модел на ексклузивния производител. Пагани вярва, че компанията му ще успее да произвежда класическия V12 още няколко години, след което ще трябва да премине към хибридни двигатели, за да покрие все по-строгите изисквания.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Контрера: Столична община замита мащаба на възможните щети за софиянци от спирането на газа

Според общинските съветници от ВМРО в София Столична община замита мащаба на възможните щети за софиянци от спирането на природния газ от страна на „Газпром“. Повод за тази реакция е свиканата на пожар извънредна комисия по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет. Според съветниците от ВМРО една част от истината […]