Нов директор на горите в Югоизточна България

NetNews

Инж. Димчо Радев е назначен за директор на „Югоизточно държавно предприятие”-Сливен. Предприятието стопанисва държавните горски територии в Ямбол и още четири административни области – Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково. В състава му влизат 32 териториални поделения, в т.ч. 27 Държавни горски стопанства и 5 Държавни ловни стопанства. Общата площ на горските територии попадащи в териториалния обхват на държавното предприятие е 913 822 хектара.

Назначението на инж. Димчо Радев е до провеждане на конкурс. Досега е бил шеф на ДЛС „Мазалат”, ръководил е и Горското стопанство в Гурково. От Управителния съвет на предприятието е освободен Георги Йорданов. Промените са направени с протоколно решение на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков. Те засягат органите на управление на всичките 6 държавни предприятия от Закона за горите.

Доскоро директор на „Югоизточно държавно предприятие” – Сливен бе инж. Пейчо Върбанов, който обаче почина миналата седмица след дълго и тежко боледуване.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българин режисира Кевин Спейси

Българин, на име Ивайло Брусовски, е вписан като асистент-режисьор на високобюджетен проект, продуциран от гиганта Нетфликс. Рожденото име на българина е Ивайло Димитров, но още като студент в НАТФИЗ през 90-те години решава да се прекръсти. Убеден в приликата си с Брус Уилис, той променя фамилията си на Брусовски. Именно […]