Нов провал за Toyota RAV4 в лосовия тест (ВИДЕО)

NetNews

Нов провал в лосов тест нанесе пореден удар върху имиджа на Toyota RAV4. Този път в изпитанията, проведени от шведското издание Teknikens Värld, се е издънила плъгин хибридната версия на японския кросоувър.

RAV-четворката е успяла да изпълни маневрата за избягване на внезапно появило се препятствие на пътя със скорост едва 63 км/ч при минимален норматив за успешно преминаване на теста от 70 км/ч. Хибридът е показал тежка склонност към поднасяне на задната ос при 68 км/ч, но дори и постепенното намаляване на скоростта до 67 и 65 км/ч не е гарантирало успех.

"Стабилизиращата система сякаш изобщо не работи. Задницата поднася и не престава да се хлъзга, докато водачът не предприеме решителни мерки. Ъгълът на презавиване е екстремен. Не можем да повярваме какво се случи току-що. При 68 км/ч няма никакъв шанс да се премине между конусите", описва впечатленията си експерт на шведското издание.

Teknikens Värld оценява стабилността на RAV4 като откровено слаба и препоръчва моделът да не бъде купуван, докато производителят не докаже, че е предприел нужните мерки за отстраняване на недостатъците. Според шведите последиците за водач с по-слаба подготовка от тази на изпитателите могат да бъдат печални.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/CLnaParvC_8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Божков си връща хазартните лицензи

Разследване на Красен Николов за Mediapool Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта, след като неговите фирми печелят поредица от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта и започнаха да си връщат отнетите лицензи. Това показва проучване на Mediapool върху делата, заведени от властите срещу хазартния […]