Нов протест срещу БФС блокира пътя между Велинград и София

NetNews

Аматьорските клубове на Балкан Варвара и Зенит Ветрен дол организираха сериозен протест срещу БФС на пътя между Велинград и София, като дори блокираха движението за 30 минути с жива верига и транспаранти, научихме от „Марица“.

Двата отбора бяха сред изключените от структурите на федерацията, след като публично подкрепиха Димитър Бербатов в амбициите му да стане президент на българския футбол.

Поддръжници на Балкан заявиха, че клубът има особено значение за местния културен живот, тъй като десетки семейства са лично засегнати с оглед факта, че там играят основно местни футболисти, изградени от деца.

Блокадата на пътя предизвика и оформянето на дълга колона от автомобили, но нямаме информация някой да е реагирал срещу проявата. Дори мнозинството са изразили подкрепа към действията на местните спортни деятели.

Припомняме, че в Софийски градски съд все още се бави разглеждането по същество на делото срещу изборния конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г., когато Борислав Михайлов се самопровъзгласи за преизбран, след като година и половина бе в оставка. Тогава и към ФАКТИ постъпиха редица сигнали за манипулации и изнудване на малки футболни клубове, за да гласуват за него вместо да отстояват предпочитанието си към Димитър Бербатов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Протести в цяла Франция срещу плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране

Хиляди хора се включиха в първомайски маршове в цяла Франция с призив за увеличение на заплатите и за отмяна на плана на преизбрания президент Емануел Макрон за повишаване на възрастта за пенсиониране, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. Около 250 митинга бяха организирани в Париж и други градове, включително Лил, Нант, […]