НСО пази премиера и пред дома му, той отказал да се премести в Бояна

NetNews
НСО пази премиера и пред дома му, той отказал да се премести в Бояна

Снимка: БГНЕС

НСО охранява 24 часа премиера Кирил Петков пред входа на дома му, както и пред кооперацията, в която живее. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина със шофьори от службата, както и един резервен екип от петима от НСО.

Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен. За него се издирва квартира в близост до дома на министър-председателя, за да се спазят правилата на службата. Резервният екип е в готовност във всеки момент да тръгне с премиера.

Бивши служители на НСО обясниха пред “Труд”, че охраната на Петков ще е доста по-скъпа заради отказа му да се премести във вилата на “Секвоя” в Бояна, където са осигурени всички условия за охраната.

Друг проблем е желанието на министър-председателя да ходи пеша, където освен двете коли на НСО, които го следват, около него са и поне трима гардове, които вървят пеша.

За разлика от другите ВИП персони, които по закон се охраняват, президент, премиер и председател на НС нямат право да се откажат от услугите на НСО. Единственият начин това да се случи е чрез промяна на закона за службата.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Баща и дете загинаха при челен удар между камион и джип

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Тежка катастрофа на пътя Русе-Велико Търново край село Волово. Движението е затруднено. По първоначални данни в катастрофата са участвали тежкотоварен камион и джип, в който е пътувало румънско семейство, съобщи Нова телевизия. Загинали на място са 12-годишно дете и баща му. Майката е тежко ранена и е […]