Някои се учудват как неграмотни мъже с бради превзеха толкова бързо държава с 40 милиона население

NetNews

Някои се учудват как неграмотни мъже с бради са превзели толкова бързо държава с 40 милиона население – краткият отговор е, че не става дума просто за хора с чалми, които тичат из картата. Днешните новини дават още една възможност да попитаме партиите в България дали имат план за справяне с хуманитарна криза по границите. Това написа разследващият журналист Руслан Трад на фона на случващото се в Афганистан:

Последните данни, с които разполагаме в De Re Militari показват, че талибаните са влезли в Кабул. Събитията, които ни очакват – включително в Европа – ще са тежки: от проблеми в сигурността в Централна Азия, Близкия изток и Балканите, до хуманитарна трагедия. Някои се учудват как неграмотни мъже с бради са превзели толкова бързо държава с 40 милиона население – краткият отговор е, че не става дума просто за хора с чалми, които тичат из картата. Този стереотип е пряка последица от невъзможността на нашите телевизионни коментатори да обяснят какво се случва по света и в конфликт, в който България участваше години наред. Помните ли, че министърът на отбраната уверяваше, че Афганистан е стабилен и там няма война?

Преди два дни писах, че лагерите в България са на 85% пълни. Това е официалната информация – неофициалната е, че лагерите са пълни и има малка възможност за нови места за настаняване. Много от бягащите от Афганистан са жени и деца. Днешните новини дават още една възможност да попитаме партиите ни дали имат план за справяне с хуманитарна криза по границите или ще разчитат на популизъм и трафиканти, както досега?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евродепутати ще разследват полицейското насилие срещу протестиращите в София

Елена Йончева, заедно с европейски депутати, част от мониторинговата група за демокрация, ще разследват полицейското насилие срещу протестиращи в София миналата година. Това ще стане по време на мисията им в България в края на септември. Елена Йончева съобщи, че са предвидени срещи с прокуратурата и МВР, по време на […]