Няколко инструкции как да си купите успешно употребяван автомобил

NetNews

Купуването на кола, независимо дали е нова или употребявана, винаги е радостно събитие, което искате да пренесете през годините, преживявайки най-невероятните приключения с новия си „железен приятел”, но не и проблеми. За да може тържествеността на сделката да продължи да носи положителни емоции, важно е да запомните няколко важни точки непосредствено преди покупката:

1. Дори и да сте харесали колата, това далеч не е единственото копие. Няма нужда да се вторачвате в точно определен екземпляр. Дори и продавачът да ви уверява, че колата е уникална, разгледайте и другите предложения.

2. Изискайте среща със собственика на автомобила през светлата част на деня, защото в противен случай рискувате да загубите от поглед много важни точки – например заваряване там, където не трябва, боядисани елементи на каросерията, следи от ръжда, следи, че колата е била наводнена или е била участник в по-сериозно ПТП.

3. Не забравяйте, че няма да можете да предявявате претенции към продавача след покупката, така че преди да се стигне до сделка, трябва да сте абсолютно сигурни в покупката.

4. Помолете собственика на автомобила да ви даде достатъчно време за преглед и да не ви разсейва с неуместни разговори. Първият преглед е изключително важна процедура, по време на която можете да научите много за автомобила и неговия собственик.

5. Неписано правило е, че колкото повече недостатъци ви обявява собственикът на автомобила, толкова по-вероятно е колата като цяло да бъде добра. Ако я хвали прекалено много – имайте едно на ум.

6. Никога не е лоша идея да поканите приятел на огледа – такъв, който разбира колите по-добре от вас и който може да намали цената, ако колата е наистина добра – или обратното, за да ви убеди да откажете от покупката.

Поставете оценка:

3.5

Оценка 3.5 от 15 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ананиев: Позицията на управител на БНБ е свързана с влизането ни в еврозоната

Днес управляващата коалиция се събира да обсъжда темата за управител на БНБ. Според депутата от ПГ на „Продължаваме промяната“ и основател на партия „Волт“ – Настимир Ананиев, това е важна позиция, свързана с влизането на България в еврозоната. „Въпросът е да се седне и да се изговори, но аз не виждам […]