Няма да бракуват 15-те хиляди ваксини на „Пфрайзер“ в Ямбол, срокът им е удължен до края на годината

NetNews

15 000 ваксини на „Пфрайзер“ от Ямбол, които трябваше да бъдат бракувани до края на месеца, няма да бъдат унищожени. От Министерството на здравеопазването са информирали РЗИ – Ямбол, че производителят удължава срока на годност с три месеца и ваксината остава годна за употреба до края на годината. Условието е дозите да са съхранявани при температура от минус 74 градуса.

„В следващите 3 месеца след септември тази ваксина може да бъде използвана, няма да се наложи да бракуваме ваксини в такива големи количества“, заяви д-р Радостина Калчева, директор на РЗИ Ямбол.

Причина за залежаване на ваксините и изтичането на срока им на годност е малкият брой желаещи да се ваксинират. На ден в Ямболско се имунизират около стотина човека. Ваксинираните със завършен цикъл в областта са 18 660 (15.9%).

Данни за Ковид 19 в Ямболска област на 29.09.2021:

Новозаразени за последното денонощие – 54;

Новозаразени на 100 000 души за последните 14 дни – 406 на 100 000;

Потвърдени случаи – 8 412; Ваксинирани със завършен цикъл – 18 660 (15.9%);

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Заради заразен с Ковид персонал затварят детската градина в с. Тенево, община "Тунджа"

От днес за период от 10 дни община „Тунджа“ затваря Детска градина „Кольо Тенев“ с. Тенево, съобщиха от общината. Причината е заразен с коронавирус персонал. С положителни проби са медицинска сестра, двама души непедагогически персонал и учителка. Детското заведение ще отвори врати от 11 октомври, след като бъде извършена пълна […]