Няма да глобяват преброилите се онлайн, ако не предадат кода си

NetNews

2 152 368 души са се преброили електронно, показват данните на Националния статистически институт към днешна дата. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код.

Кодът от електронното преброяване е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има някаква злоупотреба с данните на гражданите.

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините "закачалки", те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл.

Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина ви е невъзможно, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Министърът на земеделието, храните и горите, Христо Бозуков, ще открие Международните хранителни изложения и COPIS

В сряда, 29 септември, Интер Експо Център отваря вратите си за професионалните платформи на Международните хранителни изложения и COPIS, които за първи път ще се проведат заедно. Благодарение на това в международния изложбен център ще се съберат компании и посетители от България и чужбина, опериращи в сферите на хранително-вкусовата промишленост, […]