Няма да има референдум за отделянето на Обзор от община Несебър

NetNews

Общинският съвет в Несебър отхвърли предложението за референдум за отделянето на Обзор от общината, предаде БНР.

Предложението идва след проведена подписка от местен инициативен комитет. Внесената докладна записка предвиждаше провеждане на референдум за отделяне на Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Паницово и Козница в самостоятелна административна единица с център курортния град.

Искането на местните жители беше продиктувано от голямото разстояние с Несебър и недостатъчните, според тях, инвестиции в Обзор и селата.

Общинският съвет отхвърли предложението референдумът да се проведе на 13 февруари. Решението не е окончателно. То може да бъде оспорено от областния управител или атакувано в съда по законосъобразност.

Дори и това да не се случи, гражданите могат да изискат областният управител да насрочи допитване. Крайното решение по казуса има Министерският съвет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Красимир Богданов: Държавата трябва да бъде строга с нарушителите на мерките

Държавата трябва да налага строги санкции за неспазване на противоепидемичните мерки. Такава позиция изрази депутатът от ВМРО Красимир Богданов в предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR. По думите му, колкото и да се развиват технологиите, човечеството не е готово за екстрени ситуации като пандемията COVID-19. Според него, […]