Няма да съкращават 50% от „Александровска“

NetNews

„Проверките в Александровска болница са одити, които ръководството на болницата поръча. Обикновено всяко ново ръководство стартира с ориентиране в ситуацията. За да разберем какво намираме възложихме одити“, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Атанас Атанасов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“.

По думите му те са направени от независими външни експерти, които са имали задача да дадат обективна картина на търговското дружество.

Финансовото състояние е катастрофално, тъй като счетоводната загуба надхвърля 70 млн. лева, а просрочените задължения надхвърлят 35 млн.

Това са тревожни данни, които поставят ръководството на лечебното заведение в сериозно предизвикателство как да бъде спасена от преустановяване на дейността тази толкова важна болница.

„Проблемите са много, те са свързани както с управленски решения, така и със самия модел на финансиране на системата“, обясни д-р Атанас Атанасов.

Той заяви, че няма да се съкращава 50% от персонала, нито ще се съкращават на 50% леглата в болницата.

„Със заповед съм определил две работни групи, едната със задача да изработи оздравителен план, а другата да актуализира вътрешните правила за формиране на работни заплати“, обясни изпълнителният директор на Александровска болница.

По думите му има предложения да се обединят някои от клиниките, които извършват дублиращи се дейности. Редукция на леглата ще има, но тя няма да е 50%, а ще бъде различна в различните структури, посочи още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мисис България взе медал от маратон в Пазарджик

Носителката на титлата „Мисис България“ Роксана Кирилова бе специален гост на четвъртото издание на спортния празник „Пазарджик Run Lacrima“, който се проведе на 8 септември в парк "Остров-Свобода", съвместно с Община Пазарджик, фондацията на Роксана Кирилова „С любов към теб“ и Българската Федерация по Лека атлетика. Роксана Кирилова се включи […]