Няма къде да се строят луксозни имоти

NetNews

Луксозните имоти в Мадрид се причислиха към групата на най-сигурните инвестиции по време на пандемия, коментират анализатори. Те отбелязват високия стандарт на живот, който предлага испанската столица, непосредствената близост до деловия и финансов център, климата, сигурността и богатата култура, които предлагат елитните комплекси.

Привлекателността на Мадрид расте за сметка на нестабилната политическа ситуация във Венецуела, Колумбия и Мексико. Редица богаташи от въпросните държави се преселиха в испанската столица. За тези инвеститори е близка испаноезичната култура.

Състоятелните купувачи обикновено предпочитат имоти в райони като Саламанка, Алмагро, Чамбери, Реколетос, Херонимос и Юстисия. Големият проблем при всички тях е, че липсват парцели за жилищно строителство. Този факт още повече повишава цените на съществуващите имоти. „Апартаменти с големи тераси или градини, както и пентахаусите са дефицитна стока, която се радва на голямо търсене. Подобни обекти трябва да разполагат задължително с портиер и да предлагат и други услуги“ се посочва в доклад на анализаторската компания Colliers

Любопитно е да се отбележи, че 55% от всички луксозни имоти в центъра на Мадрид са пентахауси. Средната им площ е 520 кв.м, а средната цена на квадратен метър е между 14 000 и 15 000 EUR.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Настоящото българско земеделие и животновъдство в цифри

3,319 милиона хектара е обработваемата земя у нас, като близо 60% от площите са заети със зърнено-житни култури, сочат предварителните данни от преброяването на земеделските стопанства през 2020 година, предаде БНР. В българското земеделие се оформя трайна тенденция към увеличаване на площите със зърнени култури, като през 2020 г. те […]