Няма сигнали за нарушители в природен парк „Витоша“

NetNews

„Горският път от Голи връх до Черни връх в природен парк "Витоша" се използва интензивно и е единственият възможен достъп до горската територия, но е забранено влизането с автомобили.

Имаше няколко сигнала за достъп на високопроходими автомобили над хижа Алеко, посока Черни връх, но след излъчените репортажи, нямаме нови сигнали за нарушители“, каза в „Преди всички“ по БНР инж. Дарин Ковачев, главен горски инспектор от Природен парк "Витоша".

Той поясни, че имат достатъчен капацитет да следят за нарушения. През празничните и почивните дни са разположени полицейски екипи на двата основни подходи към Витоша – Бояна – Златните мостове и Драгалевци – хижа "Алеко", като се ограничава движението съгласно наредбата на Столична община, като през неработни и празнични дни влизането на моторни превозни средства и такива със животинска тяга, изключение правят електрическите автомобили, се забранява от 10 до 15 часа.

Коментарът бе направен по повод снимка на джип в преспите на Витоша в социалните мрежи, която възмути потребители и планинари.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Уилмър Валдерама ще става баща (СНИМКА)

Актьорът Уилмър Валдерама, познат с ролите си в сериалите "Шеметни години" и "Военни престъпления", и годеницата му Аманда Пачеко очакват първото си дете, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл", цитиран от БТА. 40-годишният Валдерама лично съобщи радостната новина, публикувайки в Инстаграм серия професионални фотографии, на които позира заедно с Аманда. На […]