Няма яснота за предпазните средства и дезинфектантите за изборите на 11 юли

NetNews

Новите областни управители нямат яснота кой ще осигури личните предпазни средства и дезинфектантите за парламентарните избори на 11 юли.

Разследване на БНР разкри редица нарушения по доставките от бившия здравен министър Костадин Ангелов за осигуряване на противоепидемичните мерки за вота на 4 април.

Все още няма разпореждане от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров как ще бъде организирана доставката на лични предпазни средства и дезинфектанти за изборите на 11 юли. За изборите на 4 април здравното министерство направи доставки по Закона за извънредното положение за над 2,1 милиона лева.

Новите областни управители се надяват на централизирана доставка. Според неофициална информация тази отговорност може ще бъде вменена на новите губернатори.

„Ще се подготвим да търсим лицензирани, със сертификати дезинфектанти. Ще се консултираме с моите колеги в съседните области как да го предотвратим да не стане като предния път“, заяви новият областен управител на Велико Търново Георги Гугучков, визирайки разследването на БНР, с което беше доказана доставката на дезинфектанти за изборите със съдържание, различно от изписаното на етикета.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черно море се класира за бараж за Лига Европа

Черно море победи Царско село с 1:0 в мач от 31-вия кръг на efbet Лига. "Моряците" владееха инициативата през целия двубой и заслужено спечелиха трите точки. Единствения гол в срещата реализира Пабло Андраде, който се разписа в 71-вата минута. Така тимът на Илиан Илиев остава на седмо място в подреждането […]