Областният управител на Пазарджик иска да е кмет на града

NetNews

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков обяви, че ще се кандидатира за кмет на община Пазарджик.

„Пазарджик е моя кауза и аз смятам, че няма как да оставя моите съграждани без избор. Разчитам на подкрепата и общата работа с нашите съграждани, за да направим Пазарджик по-добър“, посочи Величков.

Той обясни, че след като два пъти подава оставка като областен управител, са се появили множество въпроси в обществото и политическата му култура го е задължила да отговори на тях.

Според него сегашното управление на общината е изчерпило своя потенциал. „Дълги години съм в политиката, имам претенцията да разбирам от местна власт и местно самоуправление и знам, че един следващ мандат на Тодор Попов няма да донесе нищо по-добро на нашите съграждани.

Моето разбиране за политика и добро управление предполагат на първо място да има стабилни морални устои. Ако някой кмет си мисли, че е феодал, това означава, че всички ние сме крепостни селяни.

Това руши устоите на обществото и на политиката. За да бъде успешно едно управление, то трябва да има стабилен обществен договор, чийто израз е общинският бюджет, заяви още Трендафил Величков.

По думите му общинските финанси в Пазарджик не се управляват добре, няма ясни приоритети, прозрачност и предвидимост. Общинското управление трябва да има визия за новото време, в което живеем, отбеляза Величков.

Той подчерта, че „министър- председателят е уведомен коректно“ за решението да се кандидатира за кмет на Пазарджик и докато правителството не назначи заместник, ще продължи да изпълнява функциите си на областен управител.

Величков уточни, че от 2017 година не членува в партия, така че кандидатурата му ще бъде надпартийна, а формата, с която официално ще участва в местните избори, предстои да бъде уточнена.

„Моят политически генезис е ляв, но в годините съм доказал, че когато има кауза, работя достатъчно добре с хора от целия политически спектър“, добави още той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Една от онези срещи, които рядко се случват в живота": Моника Белучи проговори за връзката си с Тим Бъртън

В неотдавнашно интервю Моника Белучи разказа за връзката си с Тим Бъртън. Актрисата се възползва от възможността да изрази любовта си към режисьора, с когото споделя живота си. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Monica Bellucci Confirms Relationship with Her 'Beetlejuice 2' Director Tim Burton: 'I Love Him' <a href=“https://t.co/jmUQUvGLh6″>https://t.co/jmUQUvGLh6</a></p>&mdash; People (@people) <a […]