Областният управител на Ямбол за пътната инфраструктура в региона

NetNews

Всички пътища от Републиканската пътна мрежа в Ямболска област, по които към този момент се извършват ремонтни дейности, вече са посетени от областния управител и неговия екип.Това стана ясно на проведената днес среща на губернатора Георги Чалъков с медиите. Според него републиканската инфраструктура е в много лошо състояние. Сериозни ремонти не са правени от 10-15 години. Едва последната година преди парламентарните избори тази дейност е активизирана.

От обектите, по които текат ремонти в момента, пътят Ямбол-Калчево-Победа е почти готов, остава да се постави пътна маркировка. Работи се на пътищата Ямбол-Чарган и Бояджик-разклон за Гълъбинци, а съвсем скоро предстои да стартира и ремонтът на пътя Недялско-Иречеково.

По Републикански път I-7също предстои да започне ремонт, но вероятно чак следващата година. Областният управител заяви, че ще направи предложение, от ГП Лесово до АМ Тракия, отсечката да стане скоростен път с четири ленти за движение. Според Чалъков, трафикът по този път тепърва ще се увеличава и именно сега е моментът това да бъде направено. „От турска страна се направи голям митнически пункт, в момента се строи магистрала от Одрин до границата. Ще се окажем в ситуация, че ще бъде пренасочена по-голяма част от трафика на тежкотоварни камиони през този пункт, комуникациите от турска страна ще са изградени, а при нас движението ще се стеснява”, обясни губернаторът. По неговото мнение, основният ремонт на пътя преди 10 години по технологията на студено рециклиране се е оказал доста неудачен. Пътя е в лошо състояние и създава предпоставки за инциденти.

На дневен ред стоят и въпросите за Пътен възел Воденичане, както и за извеждането на тежкотоварното движение по Ямболския околовръстен път.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Северна Македония очаква правителство в България

Северна Македония няма алтернатива на членството в Европейския съюз. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония. Заев проведе разговор с българския държавен глава Румен Радев. Премиерът обяви, че подготвя посещение в България. Македонската страна очаква формирането на редовно българско правителство. Заев обяви, че е благодарен на американския […]