Облачно и на места дъждовно в неделя, с температури до 10°

NetNews
Облачно и на места дъждовно в неделя, с температури до 10°

Снимка: архив, БГНЕС

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. До обяд само на отделни, а след обяд на повече места, главно в югозападната част на страната ще има слаби валежи от дъжд. В крайните северозападни райони дъждът за кратко ще се примесва със сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, с източна компонента.

Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, преобладаващите максимални – между 5° и 10°, сочи прогнозата на НИМХ.
 
 Над Черноморието ще е облачно, но само на отделни места, главно в южните райони ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.
 
 Над планините облачността ще е значителна, ще е мъгливо. На отделни места ще превалява сняг, под около 1200-1300 метра – дъжд. Ще духа умерен южен вятър, с който температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В понеделник в цялата страна ще има валежи от дъжд, значителни по количество ще са на места в Западна България. Вятърът ще е от североизток, след обяд ще се усилва. С понижението на температурите към края на деня в районите с надморска височина 600-700 метра дъждът ще преминава в сняг.  

Във вторник застудяването ще продължи и на повече места в Северна и Западна България ще превалява сняг, но валежите в по-голямата част от страната ще отслабнат и постепенно ще спрат. Повишена вероятност да са значителни по количество все още има на места в югозападната й половина. Ще остане ветровито. Температурите ще са почти без дневен ход, предимно между 1° и 6°.
 
 
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опашки от желаещи да се ваксинират в почивния ден

Дванайсет изнесени пункта за ваксинация работят днес и утре в столицата. Има засилен интерес на ваксинацията, а хората продължават да се редят на опашки, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.  „Аз си сложих трета доза ваксина на Pfizer. Много болни, искам да се предпазя и съм ваксинирана, и съм преболедувала“, […]