Облекчават влизането у нас от Великобритания

NetNews

От неделя се облекчава режима на влизане у нас от Великобритания. Гражданите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и от Швейцария, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров Covid сертификат на Европейския съюз за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване. Това съобщиха от МВР, цитирани от БНР.

Ако лицата не представят такъв документ, могат да се допускат в България само след представяне на отрицателен PCR тест и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

От неделя Франция, Монако, Португалия, Кипър и Исландия преминават в списъка на държавите в зелена зона.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осигуриха 15 млн. лева допълнителна субсидия на автобусния транспорт

Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. В дискусията участваха […]