Обособени са тринадесет зони в Ямбол за свободен достъп до интернет

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Тринадесет зони за свободен достъп до интернет са обособени на територията на град Ямбол. Финансирането в размер на 15 000 евро е от Европейския съюз по проект на общината.

В Градски парк безплатен достъп до интернет има на територията до детския кът – площадка с фитнес съоръжения, на Лятното кино, в големия розариум и в района на бившия ресторант „Ален мак“.

В ж.к. „Диана“ хората могат да ползват интернет безплатно до бившия магазин „Югоагент“ – ул. „Граф Игнатиев“ № 145.

Точките за безплатен достъп до глобалната мрежа в квартал „Каргон“ са около сградата на Народно читалище „Пробуда – 1909“ на пл. „Страшимир Кринчев“ № 3 и на пл. „Георги Дражев“ (Общински пазари) до Автогара – Ямбол;

В ж.к. „Георги Бенковски мястото е до бл. 12.

Две са точките за свободен достъп до интернет в Първи жилищен район – ул. „Родопи“ № 24 (до ж. к. „Райна Княгиня) и ул. „Димитър Благоев“ № 71 (до РЗИ – площадка с фитнес съоръжения).

В комплекс „Златен рог“ безплатен интернет устройствата получават в градинката до бл. 28.

Централната градска част е с три точки за достъп – ул. „Търговска“ № 53 (до Покрит пазар „Стара автогара“), храм „Свети Николай Чудотворец“ и Регионален исторически музей – гр. Ямбол.

Възможността за осигуряване на интернет достъп на територията на града е чрез инициативата на ЕС „WIFI4EU – насърчаване на интернет свързаността в местните общности“. Това е схема за подпомагане на предоставянето на безплатен висококачествен интернет на местни жители и посетители в центровете на местния обществен живот като паркове, площади, обществени сгради и др. Зоните за свободен достъп до интернет са обозначени с информационни табели с емблемата на WiFi4EU.

Източник: община Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адриан Андреев загуби финала си в САЩ

Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев загуби финала на тенис турнира в Пенсакола с награден фонд 25 хиляди долара, предаде Novsport. Осмият поставен отстъпи след обрат със 7:6(4), 3:6, 2:6 срещу преминалия през квалификациите бивш №78 в световната ранглиста аржентинец Николас Кикер. Българинът започна добре и поведе с […]