Обратната диета: Ядете всичко, а теглото изчезва

NetNews

Трикът е да започнете да правите калориен дефицит. Така че намалете храненията си с 200 калории през първата седмица, след това с още 200 през следващите няколко седмици и така докато достигнете 1400 калории през деня. Също така постепенно въвеждайте физическа активност.

Това е единственият начин да отслабнете, без да се чувствате като на диета.

Ами когато достигнете желаното тегло?

След отслабването всеки се страхува от йо-йо ефекта. За да остане теглото непроменено, прилагайте същото правило, но сега вместо да ги намаляте, постепенно увеличавайте калориите. Ще можете да хапнете 3 пъти и десерт, а килограмите няма да се върнат.

Идеята е бавно да върнете калориите в живота си. Започнете да ядете плюс 100-200 калории, ако вече сте изяли 1400 калории. Яжте 1600 през първата седмица, след това 1700 през следващата и постепенно увеличавайте броя на калориите, докато достигнете 2000 калории на ден.

„Всяка седмица ядете все повече и повече. Все още ще имате калориен дефицит, но постепенно тялото ви ще свикне с по-нормалната диета. В комбинация с редовната физическа активност това ще ви подготви за правилна диета и ще ви позволи да поддържате резултати.“

Ето предложение за меню, по което да се водите:

Закуска: кафе, яйчен белтък и зеленчуци, авокадо

Обяд: салата с пилешко, тиква, тиквени семки и моркови

Вечеря: телешка кайма с мексикански подправки, тиквички, гъби и растително сирене, поднесени в царевична тортила

Десерт: Палачинка от банан, канела и горски плодове

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

34-годишен скиор от София изчезна в Рила

34-годишен скиор е изчезнал в Рила, докато с група приятели карали ски в района на Картала над Благоевград, предаде БНТ. Мъжът e от София. Движел се е последен, карал е по пистите, но и извън тях, пренебрегвайки предупрежднията за висока лавинна опасност. Когато всички от групата се събрали на началната […]