Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино

NetNews

Община Асеновград награждава най-добрия производител на домашно вино. Общо подадените проби за винения конкурс в Асеновград са 63. От всички тях, 16 са от типичния за Асеновград мавруд. Други три вина са произведени от каберне совиньон, като едно от тях е пелин. Две са от рубин, едно от които е розе. От совиньон блан има една проба, от тамянка – две, от булгар – една. В състезанието се е включил и един производител на бяло вино, направено от мавруд. Жените са шест на брой, а мъжете – 57, съобщиха от общината.

Участниците, които са се включили тази година в конкурса на община Асеновград за "Най-добро домашно вино", са не само местни жители. Проби за оценяване са подали и производители от Пловдив, Куклен, Хасково, и селата Крумово, Тополово, Нови Извор, Избеглии и Брани поле.

Поради усложнената епидемична обстановка ще бъдат спестени част от ритуалите. Връчването на наградите най-добрите винопроизводители ще се проведе на 01.02.21 г. – Празникът на Свети Трифон, в който празнуват лозарите и винарите. Тържествената церемония ще започне точно в 10:30 ч. пред паметника на Чорбаджака на улица "6-и януари" в Асеновград.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свлачище на автомагистрала "Струма", движението е затруднено

Временно движението от км 7 до км 9 по автомагистрала "Струма" се осъществява двупосочно в платното в посока София поради свлачище. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Всички граждани и транспортни […]