Община Калояново оптимизира уличното осветление

NetNews
Община Калояново оптимизира уличното осветление

Снимка: БГНЕС

Община Калояново ще регулира и оптимизира през настоящата седмица режима на работа на уличното осветление, съобщи кметът на общината Виктория Михайлова.

Още по темата

27 яну 2022 07:00

303

До режим на уличното осветление засега няма да се стига, но в цялата община то ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17:45 в 18:00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7:30 в 7:00 часа).

Управлението на осветителите ще остава в автоматичен режим.

Мярката се налага заради поскъпването на цената на електроенергията. Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25 януари за оптимизиране и контролиране използването на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти. Виктория Михайлова подчерта, че към момента режим на уличното осветление няма да бъде налаган.

През настоящата година местната власт ще подмени и останалите около 300 броя стари лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100 процента целите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление във всички населени места на община Калояново, посочи още кметът, цитирана от БТА.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бюджет 2022: Ръст на минималната заплата, безплатни градини, детска болница

Увеличение на размера на минималната работна заплата от 650 на 710 лв., считано от 1 април 2022 г. се предвижда в проекта на държавен бюджет, обсъден от Националния съвет за тристранно сътрудничество на дистанционно заседание. Законопроектът беше представен от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, съобщиха от […]