Община Ямбол апелира ВиК да си довърши работата по кръстовището на „Преслав“ и „Хан Тервел“

NetNews

ВиК-Ямбол обеща до края на седмицата да започне полагането на първия слой асфалт на кръстовището на ямболските улици „Хан Тервел“ и „Преслав“, съобщават от община Ямбол. От там припомнят, че състоянието на натоварения пътен участък е в настоящото си състояние заради дейности на ВиК по проект на дружеството.

Припомняме, че кръстовището е в окаяно състояние месеци наред. На няколко пъти движението там беше затваряно, заради аварии по ВиК-мрежата и то след вече извършен ремонт от фирма „Райкомерс“, с която ВиК Ямбол има сключен договор по Интегрирания проект за водния цикъл на гр. Ямбол.

В края на юли и началото на август бе положен само един пласт асфалт с уговорката, че ще се изчака един месец и ако не се появят дефекти, ще бъде положен и вторият. В началото на септември обаче имаше поредна авария. От ВиК-дружеството тогава обещаха, че възстановяването на настилката ще започне вероятно след 15 септември. Почти месец по-късно нищо не се е променило.

От общината информират, че са водени многократно разговори с ВиК-Ямбол да започне полагането на асфалт на ключовото кръстовище. Очевидно, има и ново обещание строително-ремонтните дейности да започнат в края на настоящата седмица. От местната управа се надяват този път то да бъде спазено.

Свързани статии:

ВиК авария затвори за пореден път кръстовището на „Хан Тервел“ и „Преслав“ в Ямбол

Пропадане на настилка затвори кръстовището на „Преслав“ и „Хан Тервел“ в Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС планира 1,5 млрд. евро помощ месечно за Украйна през 2023 г.

Европейската комисия работи по начин, по който да предостави на Украйна бюджетна подкрепа в размер на около 1,5 млрд. евро на месец през следващата година, съобщи „Политико“, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС. През май ЕС обеща 9 млрд. евро за т.нар. макрофинансова помощ за Украйна, но от тях […]